2015-06-04 - Sämre tennis bäddade för hemresa

I onsdags eftermiddag var Ebba tillsammans med Smilla Kjaergaard chanslösa i dubbel mot Elde/Håseth. I mycket stark vind blev det bara ett game efter en mycket blek insats. Ebba fick dagen efter bolla in med Caijsa som i andra omgången skulle möta Kristine Theys från Frankrike. Skulle Caijsa vinna matchen var Ebba tvungen att åka buss hem själv till Göteborg. Bussresan var planerad klockan 15.00 för Ebba vid vinst, då Caijsa redan skulle starta sin match runt 11.30. Klockan 16.05 slog Caijsa in matchbollen i turneringens hittills längsta match. 7-6 (2), 6-7 (7), 6-4 efter att Caijsa missat en matchboll i andra set. Stark vind, gassande sol och rost i maskineriet efter 2 dagars vila, gjorde att Caijsa inte alls presterade på någon högre nivå. Imponerande ändå att hon kämpar till sig de avgörande bollarna i avgörande set, och trots svåra förhållanden vågar avgöra matchen genom eget initiativ. Direkt efter matchen blev det högsta fart med bilen mot bussrationen i centrala Oslo. Med 15 min tillgodo kunde Ebba kliva på bussen mot Göteborg klockan 17.45. För Caijsa väntar nu ytterligare ett dygn i Oslo. För att överleva nästa omgång måste Caijsa höja sig 25% då Marhtine Schwenke står för motståndet. Det var den norska landslagsspelaren som skickade ut Ebba ur singelturneringen med 6-2, 6-2. Bäddat för revansch?
Kristine Theys Hemresa till Götet för Ebba Utsikt från hotellet i Oslo


Webdesign av Websoluto.se