2015-06-02 - Vinster för Ebba och Caijsa

Idag klev systrarna Hennemann äntligen in i Stabekks Tennis Europe. Ebba var först ut mot ett år äldre landslagsspelaren Marthina Diyani Schwenke. Norskan tog direkt en bekväm 4-0 ledning beroende på att Ebba inte riktigt hängde med i tempot. När vi åskådare passade på att hämta kaffe inför andra set passade Ebba på att göra lite taktiska förändringar som blev lyckade. Resten av matchen är helt jämn och Ebba spelar så bra tennis att det är fullt med åskådare runt centre court. Även om siffrorna 2-6, 2-6 känns stora så kändes inte matchen avgjord förrän Marthina slog in matchbollen. Efter matchen visste man att Ebba aldrig kommer att förlora eftermiddagens dubbelmatch tillsammans med Smilla Kjaergaard från SALK. De svenska tjejerna vinner med 6-2, 6-4 efter att det blivit onödigt jämnt i andra set. Imorgon väntar nya landslagsspelare från Norge. På andra sidan nät kommer första seedade Emilie Elde och Lilly Elida Håseth stå för motståndet. Caijsa spelar inte dubbel av ett par olika anledningar men spelade sin singelmatch mellan Ebbas båda matcher. Sin vana trogen får Caijsa inte någon transportsträcka trots sin seedning, utan ställdes direkt mot hårtslående Hedda Gurholt från Norge. Det blev en jämn tillställning där Caijsa till slut höjde sig när det väl gällde. Imorgon blir det ännu tuffare motstånd i form av fransknorska spelaren Kristine Theys som har imponerat stort de första dagarna i Stabekk.
Stabekk - Regn Stabekk - Regn Stabekk - Inomhusbanor Stabekk - Regn Caijsa i väntan på match - Stabekk Ebba Hennemann & Smilla Kjaergaard Ebba Hennemann - Stabekk


Webdesign av Websoluto.se