2015-06-01 - Lång väntan i Stabekk

Trots för få anmälningar för kvalspel blev vi hänvisade att åka upp för sign in på fredag av turneringsledningen. När vi väl kommer upp undrar samma ledning var vi gör i Stabekk redan på fredag då det inte blir något kval samt ber oss återkomna igen på söndag till huvudtävlingens sign in. Skulle detta hända i någon annan idrott? Tänk om Brommapojkarnas juniorlag skulle åka och spela cup i Oslo. Kvalet börjar på lördag så spelare, ledare och föräldrar åker till Oslo efter jobbet på fredag. När de väl är på plats får de besked att turneringen först börjar på tisdag. Detta skulle ha stått på första sidan i Dagens Nyheter och tagits upp i debatt på Sveriges Television. I tennisens värld är det ingen som reagerar utan så ser vardagen ut för tennisfamiljerna. Varför reagerar ingen och vilka är dessa pajasar som sitter i ledande befattningar i de olika nationernas förbund. 4 nätter på hotell i svindyra Oslo måste vi nu tillbringa innan Ebba och Caijsa på tisdagen går in i turneringen. Väntan i Oslo har fyllts med mycket träning varvat med lite upptäcksfärd. Nackdelen med träningen är att kostnaden för att stränga om ett racket med egen sena kostar 220 kr. Första dagen gick tre senor av vilket gör att jag som förälder föredrar sightseeing före tennisträning.
Ebba och Caijsa Hennemann Caijsa och Ebba Hennemann Ebba och Caijsa Hennemann Caijsa och Ebba Hennemann


Webdesign av Websoluto.se