2015-05-26 - Kvartsfinal i Falköping

Caijsa är 1:a seedad i Sveriges enda Tennis Europe turnering på grus för 14-åringar. Generellt får favoriten en "på pappret" behagligare lottning de första omgångarna, men Caijsa hamnade i hetluften redan från start. I första omgången väntade luriga Jessica Mridha från KLTK. Jessica är när allt stämmer en kandidat att vinna vilken tävling som helst. Caijsa rivstartade och tog ledningen med 6-1, 4-0 och 40-30 innan KLTK tjejen fick ordning på sitt spel. Jessica är nära att komma i kapp till 5-5 men Caijsa är mentalt stark och knyter ihop säcken till 6-1, 6-4. I andra omgången väntade sedan Danmarks bästa 13-åring och näst bästa 14-åring Clara Tauson. Vi som följde Nordiska Mästerskapen på nära håll vet att Clara är en mycket bra spelare och är en av favoriterna till slutsegern i Falköping. Caijsa börjar åter igen strålande och vinner första set övertygande med 6-1. I andra set blir Caijsa kort i banan samt serven saknar fart och spinn. Det utnyttjar Clara som vänder på steken till 1-6, 6-2, 2-0 och gamebollar till 3-0 i tredje set. Caijsa är nere för räkning men bestämmer sig för att fortfarande ge det en chans och hänger med resultatmässigt fram till 3-4. Sedan tar svenskan 3 raka game och vinner en mycket tight match med 6-1, 2-6, 6-4. Riktigt bra med två mycket tuffa matcher på två dagar som krävde stor mental styrka för att stå som vinnare. Imorgon onsdag väntar kvartsfinal mot Fair Plays och Skånes bästa 13-åring Frida Bostrand. Frida och Caijsa möttes nyligen i inne-SM där Caijsa vann efter en spelmässigt jämn match. Skall Caijsa för tredje gången nå en semifinal i en Tennis Europe tävling, måste Caijsa vara mycket noggrann och fokusera på prestationen istället för resultatet. Imorgon får Caijsa även lite publikstöd då mormor och morfar dyker upp lagom till matchstart.
Caijsa värmer upp med Viktoria Leth Viktoria Leth och Caijsa Hennemann


Webdesign av Websoluto.se