2015-05-20 - Smått och Gott

Även om värmen tillfälligt har gömt sig så väntar sommaren runt hörnet, och tävlingarna står på rad för Caijsa och Ebba. Under grussäsongen har man chansen att ta ett stort steg i sin tennisutveckling genom att spela så många matcher som möjligt. Långa bolldueller som ofta kräver att du måsta plocka fram alla verktygen ur verktygslådan samtidigt som huvudet går på högvarv. Det är dyrt med alla anmälningsavgifter,  men älskar man tennis så är det nu det får kosta. Våga spela och leta efter jobbiga och utmanande matcher. Just nu pågår kvalet till SEB Next Generation Cup. Både Ebba och Caijsa är framme i semifinal i sina respektive klasser som spelas på torsdag. Caijsa är favorit att gå till final i sin klass och säkra en plats i den klassiska regionsfinalen som spelas i Båstad sista veckan i juni. I semifinal väntar Sara Edebo från Ullevi TK. Sara skall man inte underskatta då hon med sitt offensiva spel kan vinna över alla när hon har en bra dag. Ebba har trots nyligen gjorda teknikjusteringar, skador och nytt material tagit sig till semifinal utan gameförlust. I sin match på torsdag väntar en av Sveriges bästa 13-åringar. Vanessa Widell-Ersöz från Påvelund TK. Är Caijsa storfavorit i sin match så får Vanessa vara ännu större favorit i matchen mot Ebba. Direkt efter kvalet till SEB Next Generation Cup väntar två stycken Tennis Europe turneringar för både Caijsa och Ebba. Ebba är anmäld för att träna och skaffa sig internationell erfarenhet, samtidigt som Caijsa också är där för att träna men gärna vill ta sig till sin första final i Tennis Europe. Först väntar Falköping innan hela familjen tar bilen till Stabekk strax utanför Oslo. Det skulle inte förvåna om Caijsa blir toppseedad i Falköping, nu när hon tagit sig in på topp 100 rankingen för 14-åringar i Europa beräknad på årets resultat. Efter de bägge Tennis Europe turneringarna flyttar Ebba och Caijsa ner till Båstad. Där väntar sedan dubbla klasser i Båstad Corem Open, Sommartour, Skummeslövspelen, Munka Ljungby och Strandbadsspelen i Falkenberg.


Webdesign av Websoluto.se