2015-05-07 - Korrupt tävlingsledning avgjorde

Man har hört många rykten och historier om hur det kan gå till på vissa ITF turneringar. Idag fick Caijsa uppleva det på Tennis Europe nivå i det trevliga landet Polen. Caijsa tar ledningen med 5-4 i första set och spelarna tar sidbyte. Ett par herrar på läktaren ropar på Polska till Caijsas motståndare som hämtar tävlingsledningen. Motståndaren säger plötsligt att hon leder matchen med 5-4. Det blir vilda diskussioner och tävlingsledningen beslutar att backa till 0-15 och 4-4. Caijsa bryter fullständigt ihop och fattar absolut ingenting. Caijsa vägrar fortsätta spela och efter ett tag kommer tävlingsgeneralen till banan. Han står fast vid beslutet om 4-4 och 0-15 och är mycket tydlig i sitt budskap. Caijsa tar ändå sidbyte och vägrar gå upp på banan samtidigt som lokal TV plötsligt dyker upp och filmar allt som händer, då de var på plats för att göra ett reportage om motståndaren Aleksandra Wierzbowska. Diskussioner fortsätter i nästan 10 minuter och allt som sägs är på polska. Plötsligt får Caijsa sitt game till 5-4, men ingen förklarar varför de plötsligt ändrar sig. Av mycket ilska och lättnad vinner Caijsa nästa game blankt inför TV teamet och hemmapubliken. Ledare, funktionärer försvinner tillsammans med hemmaspelaren samtidigt som TV teamet packar ihop. Det är en otrevlig stämning runt bana nr 2 och både Caijsa och pappa Peter hade helst velat vara någon annanstans. Caijsa tappar andra set blankt på 25 minuter utan att på något sätt spela dåligt, men omständigheterna runt banan gör att det är svårt att ta poäng. Varje gång Caijsa kastar upp bollen i sin serve startar en polack sitt motorredskap bakom ryggen på Caijsa. Har Caijsa övertag i ett game kommer det plötsligt in bollar på banan från allt annat än de andra banorna. Det är en enda stor komedi som utspelar sig i Opalenica i Polen. Vid 2-4 i tredje set tror alla att matchen är över för Caijsa verkar ha givit upp för stunden. Vi har dock sett det förut. Caijsa går "all in" och kör över sin motståndare och vänder till 5-4 och skall sedan spela hem matchen i medvind. I sidbytet kommer en ny funktionär in på banan och säger att de får gå tillbaka och spela från 40-40 då nedslagsmärket i en tidigare boll inte stämde. Åter igen blir det vilda diskussioner men ingen pratar engelska samtidigt som tävlingsgeneralen är helt försvunnen. Tyvärr inser vi två som är från Sverige att Caijsa inte får och kan inte vinna matchen. Caijsa förlorar kvartsfinalen siffermässigt med 6-4, 0-6, 5-7 men är solklar vinnare ur alla andra nationers ögon förutom Polen som är på plats. I detta läget är det inte det enklaste att ladda om för en dubbelmatch inom 60 minuter. Caijsa inser dock att hon gjort en strålande insats och ser det som inträffat som en erfarenhet som hon kommer att ha stor nytta av i sin tenniskarriär. I dubbelmatchen vinner Caijsa i par med Angelina Wirges med 6-4, 6-0 mot ett polskt par. Imorgon väntar semifinal mot nytt polskt motstånd och en av motståndarna är Aleksandra Wierzbowska!
Aleksandra Wierzbowska Caijsa & Angelina Wirges - Polen 2015 Hotellet i Poznan Caijsa i Poznan


Webdesign av Websoluto.se