2015-05-06 - Kvartsfinaler i Opalenica

I Tennis Europe turneringen i Opalenica i Polen är man nu framme i kvartsfinalerna, och Caijsa är fortfarande kvar i både singel och dubbel. Caijsas volleyspel håller högsta nivå varför det inte gick att övertala henne att inte spela dubbel. Tidigare har det varit svårt att hitta en bra dubbelpartner när det inte funnits spelare från Norden på plats, men nu kommer det plötsligt förfrågningar från spelare redan vid invigningen. Angelina Wirges från Tyskland blir Caijsas dubbelpartner denna tävling. Det kommer bli spännande att se hur samarbetet mellan dessa två spelare fungerar. Angelina spelar precis som Caijsa med full kontroll på alla slag men söker sig gärna fram på nät när tillfälle ges. I singel har det blivit vinst mot en Polska och en Lettiska. I dagens match mot Lettiskan Anna Jakovleva blev det en ny upplevelse för Caijsa. Anna spelar precis som Caijsa andra singeln för sitt respektive landslag. Anna är i Opalenica med sina landslagskollegor och tillsammans med spelare, ledare och föräldrar är de en grupp på 20 personer. Det kändes som seedade Anna och sitt team hade tagit ut segern i förskott. När Caijsa tog ledningen med 3-0 var det slut på lugnet vid bana 3. När Anna reducerar till 2-3 är det två tävlingsfunktionärer på banan och försöker hålla ordning på ledare och föräldrar som försöker påverka alla domslut. Funktionärerna blir tvungna att vara kvar på banan hela matchen. En står inne på banan och högsta chefen står bland det Lettiska Teamet. Det var mycket nära att de lyckades få Caijsa att tappa första set, men den lille och starke krigaren från Tynnered börjar få skinn på näsan och är iskall i de avgörande bollarna. Caijsa vinner med 7-,5 6-2 och får nu möta Polens 4:e rankade 14-åring i kvartsfinal. Alexandra Wierzbowska är extremt snabb, bollsäker och taktisk,så skall Caijsa lyckas komma till sin andra semifinal i en Tennis Europe tävling måste hon spela mycket smart.
På hemmaplan sliter Ebba vidare med hård träning. Dagens fysträning bestod av Marit Bjørgen intervaller på Mossen, dvs ca 4 minuters löpträning i maxfart följt av 4 minuters vila i omgångar.
Caijsa i Poznan - Polen - 2015 Caijsa Hennemann - 2015 Ebba Hennemann - Mossen 2015 Ebba Hennemann - Mossen - 2015


Webdesign av Websoluto.se