2015-05-02 - Sveriges 14-åringar bäst i Norden

De svenska 14-åringarna fick på lördag eftermiddag ta emot segerbucklan efter att de spelat hem Nordiska Mästerskapen i lag för 14-åringar i Hellerup utanför Köpenhamn. Danmark, Sverige och Finland hamnade alla på samma poäng, men Sverige vann till slut efter att ha vunnit flest individuella matcher. Sveriges sista match mot Danmark blev helt avgörande. Caijsa och Victoria spelade den avgörande dubbelmatchen mot Viller-Møller/Elsborg inför vilda hemmasupporters. De rutinerade svenskorna som aldrig förlorat i landslaget tillsammans behöll lugnet och vann med 6-2, 6-3. Sveriges seger i NM var en enda stor lagseger där samtliga tjejer, killar och ledare var bidragande till framgången. Måste man plocka fram något speciellt avgörande ögonblick, så var det när Leticia Temirhanova vände mot storfavoriten Clara Tauson till 7-5 i avgörande set genom mycket stort hjärta och fighting. Tävlingsformen i NM är mycket uppskattad av spelarna, som även gör att sammanhållningen mellan killarna och tjejerna stärks på ett naturligt och trevligt sätt. Caijsa spelade även en mycket bra singelmatch under den sista speldagen. Genom ett mycket varierat och säkert spel manövrerade Caijsa bort hemmaspelaren Camilla Jensen med de rättvisa siffrorna 6-1, 6-1.
Sverige segrare i NM 2015 Sverige segrare i NM 2015 Sverige segrare i NM 2015 Caijsa kysser segerbucklan - NM 2015 Svenska Landslaget NM - 2015 Tjejerna - svenska landslaget NM 2015


Webdesign av Websoluto.se