2015-04-30 - Sverige vann över Finland

I Nordiska Mästerskapen i Hellerup strax utanför Köpenhamn kämpar 5 tjejer och 5 killar för sitt respektive land. Alla länder möter varandra och både tjejerna och killarna spelar 4 singlar och 2 dubblar mot varje land. Det är tjejernas och killarnas gemensamma resultat som gäller så det är viktigt att man stöttar varandra för att till slut kunna titulera sig som bäst i Norden. Idag mötte Sverige Finland och det blev tuffa matcher för tjejerna. Sverige lyckades vinna en singel och en dubbel vilket resulterade i ett blåvitt övertag med 4-2 i matcher. De blågula killarna var dock överlägsna och kunde genom 6-0 i matcher ge Sverige den totala segern med 8-4. Caijsa förlorade sin singel mot duktiga Paula Joukanen med 4-6, 3-6, men i dubbel med Victoria Carlsten vann man mot storfavoriterna Orpana/Haavisto med 4-6, 7-6, 10-8. Imorgon väntar Norge för våra 14-åriga Svenska Tennis juniorer. Samtidigt som Caijsa spelar matcher i regn, blåst och kyla har Ebba det desto bättre i Kroatien. I 25 graders värme har spelarna och tränarna det grymt gott både på och utanför tennisbanan. På torsdagen fick de även besök från en lokal tennisklubb i Zadar, och passade då på att köra matchspel mot de Kroatiska spelarna.
Nordiska Mästerskapen - Sverige 2015 Nordiska Mästerskapen - 2015 Caijsa Hennemann och Victoria Carlsten - 2015 Zadar - UTK på tennisläger UTK och Kroatien i Zadar


Webdesign av Websoluto.se