2015-04-09 - Caijsa dubbel medaljös i SM

Genom vinsten i kvartsfinalen mot Leticia Temirhanova säkrade Caijsa sin 7.e SM medalj i karriären. 4 har kommit individuellt i singel och 3 i dubbelklassen. Nu gäller det att försöka spela så bra som möjligt de sista dagarna i SM på GLTK, så kanske den redan vunna brons och silvermedaljen kan bytas ut mot något mycket ädlare. I dagens vinst mot SALK spelaren Leticia blev det en behagligare resa än i matchen förra omgången mot Angelina Melki från Farsta TK. Även om motståndaren vann två raka game från 4-1 till 4-3 i första set, fortsatte Caijsa att fokusera på rätt saker och kom aldrig i gungning. Caijsa vann matchen med 6-4, 6-1 med en hög lägsta nivå. I semifinalen kommer det att bli tuffare då landslagskompisen Frida Furst från Trollbäcken TK väntar. Caijsa har plusstatistik på Frida men matcherna blir alltid välspelade och dramatiska. I dubbelklassen är Caijsa klar för SM final efter seger mot Anna Opitz och Tilde Höweler-Lundin. Caijsa och Victoria låg under med 0-2 i första set innan Sveriges nr 1 och 2 kom igång och vände till de klara siffrorna 6-2, 6-2. Imorgon i finalen väntar glädjande ett Göteborgspar vilket innebär att guldet i dubbel går till en eller två tjejer från region Göteborg. Det kommer att bli en tuff finalmatch då Vanessa Widell-Ersöz från Påvelund TK och Vilma Karlander från Lerum TK står på andra sidan nätet.
Caijsa Hennemann Victoria Carlsten Domaren Tilde Höweler-Lundin Anna Opitz Caijsa Hennemann Victoria Carlsten Domaren Tilde Höweler-Lundin Anna Opitz Caijsa Hennemann Victoria Carlsten Domaren Tilde Höweler-Lundin Anna Opitz Caijsa Hennemann Victoria Carlsten Domaren Tilde Höweler-Lundin Anna Opitz


Webdesign av Websoluto.se