2015-02-24 - Caijsa inledde med två segrar

Caijsa kom till Kungliga Tennishallen mer eller mindre direkt från EM slutspelet i Tjeckien, för att deltaga i Drottningens Pris "Kungens Kanna". Tävlingen är den elittävling i världen som har spelats längst antal år utan avbrott. KLTK som arrangerar tävlingen sedan 1901, har i samråd med hovet beslutat att tävlingen skall genomföras som en juniortävling. För att manifestera nyordningen har två stora vandringspokaler tagits fram. Pokalerna kommer att förses med namn på samtliga vinnare sedan starten. 1901 för Kungens Kanna och 1950 för Drottningens Pris. Några av tidigare vinnare är Björn Borg, Lennart Bergelin, Sven Davidsson och Ulf Schmidt. Senaste åren kommer de bäst rankade 14 åringarna från hela Europa. Caijsas ranking (238) räcker inte till men eftersom hon är topp två 2 i Sverige fick hon en plats direkt in i huvudtävlingen. Hon tackade för förtroendet och besegrade i första omgången Portugals bästa spelare med 6-1, 6-0. Rebeca C Silva hängde med spelmässigt i första set, men i andra set när Caijsas premiärnerver släppt var den 147 rankade Portugisiskan chanslös. Senare på kvällen vann Caijsa tillsammans med Victoria Carlsten i dubbel mot Asia Chaabi från Hudiksvall i par med Kung Phimlee från Storbritannien. Det helsvenska paret var som vanligt mycket noggranna och vann med 6-0, 6-0. Imorgon väntar motstånd i världsklass. Caijsa stöter på en landslagstjej från Ryssland både i singel och dubbel. Kamilla Rakhimova är rankad 12:a i Europa och var med i Rysslands silverlag i EM. Samma tjej stöter Caijsa även på i dubbel och då även partnern Ekaterina Sperina från Ryssland. Detta dubbelpar är första seedade i hela turneringen men är inget som skrämmer Sveriges starka dubbelpar.
Asia Chaabi & Kung Phimlee Victoria Carlsten & Caijsa Hennemann Caijsa Hennemann på KLTK Kungens Kanna - Drottningens Pris


Webdesign av Websoluto.se