2015-02-22 - Sverige besegrade Kroatien i EM

Frida, Victoria och Caijsa fick till slut sin efterlängtade och rättvisa seger i EM slutspelet i Rakovnik i Tjeckien. Efter att ha spelat jämnt mot stornationerna Tjeckien och Ukraina men förlorat med minsta möjliga marginal, vann våra duktiga tjejer till slut mot Kroaten med 2-1 i matcher och slutade 7:a i EM. Trots tuff inledning där Frida Furst förlorade mot Laura Masic med 2-6, 1-6 lyckades Sverige vända på matchen. Först kvittrade Victoria Carlsten till 1-1 i matcher genom att vinna i avgörande set mot Anna Marija Medic med 6-4. Sedan avgjorde Caijsa tillsammans med Victoria matchen med seger i dubbeln. Fantastiskt skönt att Sverige får åka hem med en seger i ryggen och vetskapen att vi på juniornivå kan konkurrera med de allra bästa tennisnationerna. Detta måste ge vind i seglet för många av våra mycket duktiga juniorer på hemmaplan. Caijsa har börjat 2015 urstarkt med dubbla SALK vinster, medalj i Tennis Europe i Vänersborg och nu 6 vinster av 9 möjliga i landslaget. En av Caijsas målsättning inför 2015 var att spela mer respektlös mot internationellt motstånd. Redan efter ett par månader av året har Caijsa visat sin styrka även för spelare utanför våra gränser. Imorgon måndag lämnar tjejerna Tjeckien och åker direkt till Stockholm för att deltaga i Tennis Europe tävlingen som spelas i Kungliga Tennishallen (Kungens Kanna).
Sveriges Landslag - F14 - Tjeckien 2015 Prisutdelning - EM Tjeckien 2015 Czech Republic - G14 - 2015Ukraine - EM slutspel 2015 - G14Croatia - G14 - EM Slutspel 2015


Webdesign av Websoluto.se