2015-02-21 - Sverige hotade Ukraina

På lördagen mötte Sverige duktiga Ukraina i lag EM och spelade för att ha chans att placera sig 5:a eller 6:a. På pappret skulle Sverige inte kunna hota tjejerna från Öst som före turneringen var en av favoriterna till att vinna hela turneringen. Caijsa var ytterst nära att åter ge Sverige ledningen med 1-0 i matcher när hon ledde med 6-3, 4-2 och 40-0 mot Marta Kostyuk. Tyvärr orkade inte Caijsa stå emot utan matchen slutade 6-3, 4-6, 3-6. Victoria Carlsten var därför tvungen att vinna nästa match för att hoppet skulle finnas kvar. Även Victoria vann första set men tappade även hon sedan matchen mot Margaryta Bilokin med 7-6, 2-6, 3-6. Ukraina hade därför redan besegrat Sverige inför avslutande dubbelmatchen. Trots jämt spel och jämna siffror mot en av Europas bästa 14-åringar var Caijsa mycket besviken på sin insats. Hon var inte nöjd med spelet och krävde mer. Detta får hon ta med sig inför framtiden och se det som mycket positivt, att hon kunde spela jämnt med de bästa utan att vara på topp. Hon befinner sig mitt i en stenhård träningsperiod med mycket justering av teknik och mycket hård fysisk träning, som förhoppningsvis skall ge utdelning först om några månader. Det går ju inte att toppa formen till alla turneringar och framför allt inte till landslagsuppdrag, till vilket spelarna först blir kallade några veckor före turneringsstart. I den avslutande dubbelmatchen förlorade Caijsa tillsammans med Frida Furst med 3-6, 6-4, 0-6 mot Marta Kostyuk och Margaryta Bilokin. Det innebar att Ukraina vann matchen mot Sverige med 3-0. Imorgon väntar Sveriges sista match i EM, och den spelas mot Kroatien och gäller placeringarna 7-8.
Tjejerna laddar i Rakovnik Landslaget i Rakovnik Caijsa, Frida och Victoria - Invigning EM EM Slutspel i Rakovnik - CZ


Webdesign av Websoluto.se