2015-02-20 - Sverige utslaget ur EM

Hemmanationen och 4:e seedade Tjeckien  lyckades med det helt oväntade att givetvis dra Sverige i lottningen när det gällde kvartsfinalerna och EM slutspel i lag. Kikar man på den individuella rankingen så var det drömlottningen för hemmaspelarna. Semifinalplatsen var redan klar för Tjeckien som nu istället kunde bevaka kommande motståndare. Sverige har dock spelare i 14- års klassen som sakta men säkert målinriktat tränar för att på lång sikt göra Sverige till en tennisnation igen. För varje månad som går närmar sig dessa tjejer den absoluta toppen i Europa och om ett par år skulle det inte vara förvånande om dessa slåss om EM guldet. Mot Tjeckien var Caijsa först ut mot på pappret hemmalagets 3:e spelare Vanesa Nikolovova. Resultatmässigt senaste månaderna så kanske detta var en match mellan ländernas två formstarkaste spelare? Caijsas första EM match någonsin började tyvärr krampaktigt. Med hela Rysslands landslag på läktaren gjorde nervositeten att de två första seten blev Caijsas sämsta på mycket länge. Tur var det ändå att vår lilla krigare från Västra Frölunda på något sätt fick med sig första set med 6-4. Andra set vann motståndaren på rekordtiden 13 minuter och givetvis då med 6-0. Caijsa såg slagen ut och Tjeckien gick mot den planerade storsegern alla räknade med. Vi i Sverige som följer juniortennisen vet efter de senaste åren att Caijsa har ett Grönsvart hjärta. När andra faller och ligger kvar reser sig Caijsa som oftast och presterar på högsta nivå. Sveriges svar på Djokovic knöt nävarna och bestämde sig inför sista set att spela sin bästa tennis någonsin. 6-4, 0-6, 6-1 talar sitt tydliga språk. Det var sedan ytterst nära att Victoria Carlsten också skrällde mot 13:seedade Anna Siskova men tyvärr vann tjeckiskan med 7-5 i avgörande set och Tjeckien  kvitterade till 1-1 i matcher och tog matchen till en avgörande dubbel. Här trodde många att Sverige skulle ställa upp med årets SALK vinnare Carlsten/Hennemann men kapten Fredrik Hörnell gick på känsla och valde istället Carlsten/Furst. Tyvärr hade inte Sverige någon chans i dubbeln och förlorade klart med 3-6, 0-6. Sverige är borta ur medaljjakten och nu väntar tröstmatcher för Sverige resten av helgen.


Webdesign av Websoluto.se