2015-02-18 - Landslaget på väg till Rakovnic

Tidigt på torsdag morgon lyfter planet från Arlanda med spelarna som skall representera Sverige i EM slutspelet i Rakovnic i Tjeckien. Caijsa, Frida och Victoria har varit i Rakovnic tillsammans förut. Det var i EM kvalet för lag utomhus 2013 för flickor upp till 12 år. Nu är det EM slutspel för lag inomhus som gäller och tjejerna spelar nu i klassen 14 år. Sverige är ett av 8 lag som gör upp om medaljerna och länderna på plats som Sverige skall kämpa mot är Ryssland, Ukraina, Tjeckien, Kroatien, Turkiet, Polen och Italien. Sverige kommer att inleda mot något av de seedade lagen och ställs därför mot Ryssland, Polen, Tjeckien eller Turkiet. Tittar man på den individuella seedningen på respektive lags spelare, så skall vi inte hoppas för mycket på våra svenska tjejer. Oavsett blir det största möjliga utmaning för landslagskapten Fredrik Hörnells spelare, att få möjligheten att under tre dagar spela mot Europas absolut bästa 14-åriga tjejer. Caijsa har slipat formen de senaste dagarna på Ullevi TK uppbackad av tränarteamet Kristian Persson, Damien Croisat, Mikael Pihl och Christoffer Källmarker. Efter en trevande start på veckan har bitarna sakta men säkert kommit på plats, och det finns stora förhoppningar om bra spel från Caijsas sida. Caijsa tränade sista passet på hemmaplan på onsdag eftermiddag för att direkt efter träningen sätta sig på tåget till Stockholm.
Caijsa Hennemann på Ullevi TK Caijsa på väg till Stockholm Caijsa på tåget mot Stockholm Caijsa på strålande humör - mot Stockholm


Webdesign av Websoluto.se