2015-02-08 - Polen vann kvalfinalen mot Sverige

Redan slutspelsklara Sverige och Polen möttes i en ren finalmatch under söndagen. Polen visade varför man var 1:a seedade i turneringen och ett av Europas absolut bästa landslag genom att ganska behagligt besegra våra svenska tjejer med 3-0 i matcher. Frida Furst inledde mot lilla men mycket tekniska Maja Chwalinska, men lyckades tyvärr aldrig hota Radwanska kopian utan förlorade med 2-6, 1-6. Sedan var det dags för Caijsa att försöka störa turneringens absolut största och bästa spelare. Iga Swiatek är rankad 2:a i Europa och skulle bli den bästa 14-åriga tjejen Caijsa någonsin spelat mot. Trots det stora fysiska underläget spelade Caijsa stundtals bländade tennis och kämpade och gav allt som bara hon kan. Caijsa hade 2-1 i första set och 3-2 i andra set och bud på flera game, vilket gjorde att motståndaren vid ett flertal tillfällen tappade humöret. Vid dessa utsatta lägen visade dock Iga Swiatek varför hon är rankad 230 placeringar bättre än Caijsa, och kunde beslutsamt knyta ihop säcken och avgöra finalen med ointagliga 2-0 i matcher. I den avslutande dubbelmatchen förlorade Victoria Carlsten och Frida Furst mot Maja Chwalinska och Stefania Rogozinska Dzik med 3-6, 6-3, 5-7 och fastställde slutresultatet till 3-0 i Polens favör. Nu får våra svenska hjältar åka hem och försöka ladda om batterierna inför EM slutspelet i Rakovnic 20-22 februari. Detta gör att Tennis Europe turneringen i Lidingö tyvärr blir av med sina svenska landslagsspelare då turneringen krockar med EM slutspelet. Andra svenska spelare har nu möjligheten att ersätta dessa tre platser i tävlingen.
Läs mer om EM i Karlskrona på arrangörens hemsida:
http://www.karlskronatk.com/index.php?id=1&rubrik=1086
Caijsa vs Iga Swiatek - PL Glada EM-kval 2:or i Karlskrona Caijsa Hennemann, Victoria Carlsten, Frida Furst


Webdesign av Websoluto.se