2015-02-07 - Sverige klara för EM i Rakovnic

Sveriges 14-åriga juniorlandslag är för första gången på många år klara för slutspelet i lag-EM. Ett fantastiskt kval av Frida Furst, Victoria Carlsten och Caijsa Hennemann gör att Fredrik Hörnell & Co för åka till Rakovnic i Tjeckien 20-22 februari. Lördagen blev en riktig rysare och matchen mot Schweiz avgjordes först i sista dubbelmatchen där Caijsa i par med Frida Furst lyckades besegra Aleksandra Kocic och Valentina Ryser med 6-4, 6-2. Tidigare under dagen hade Caijsa lyckats besegra den stora giganten Alexandra Bakaldina med siffrorna 6-4, 6-2 och givit Sverige ledningen med 1-0 i matcher. Sedan var Victoria Carlsten ytterst nära att redan i andra singelmatchen avgöra för Sverige, men förlorade i avgörande set mot Valentina Ryser med 4-6 vilket innebar 1-1 i matcher. Sedan avgör Sverige som sagt mot 4-seedade Schweiz och vinner matchen med totalt 2-1. Sverige tar sig till slutspelet i Rakovnic för att man har ett mycket jämnt och sammansvetsat lag utan någon fixstjärna. Alla drar sitt strå till stacken och krigar det lilla extra som behövs för att till slut stå som vinnare i detta svåra kval. Landslagskapten Fredrik Hörnell lyckades få ihop gruppen på ett mycket bra sätt och alla tre tjejerna känner sig delaktiga i denna stora framgång för Svensk Tennis. Imorgon söndag väntar finalmatch mot 1:a seedade Polen om vilket lag som skall bli ett av de seedade lagen i EM-slutspelet.
Caijsa vs Alexandra Bakaldina - CH Victoria Carlsten, Caijsa Hennemann, Frida Furst, Fredrik Hörnell Fredrik Hörnell, Caijsa Hennemann, Frida Furst, Victoria Carlsten Schweiz - Aleksandra Kocic, Valentina Ryser, Alexandra Bakaldina


Webdesign av Websoluto.se