2015-02-06 - Sverige skrällde mot Storbritannien

Sverige åkte i första omgången i EM-kvalet i Karlskrona på andra seedade Storbritannien. Eftersom det är en utslagningsturnering var det mycket som stod på spel och lottningen kändes lite orättvis. Caijsa skulle inleda Sveriges försök att besegra storfavoriterna från de brittiska öarna genom att möta Indianna Spink i första matchen. Efter en mycket nervös inledning lossnade det till slut för Ullevi TK's representant i landslaget, och Caijsa kunde ge hemmalaget ledningen med 1-0 i matcher efter siffrorna 6-4, 6-2. Efter Caijsas match väntade Esther Adeshina för Skånes och Fair Plays representant Victoria Carlsten. Det kändes som om publiken satt och väntade på en avgörande dubbel, men Victoria ville avgöra tillställningen tidigare. Efter att förlorat första set med 5-7 vände Victoria till imponerande 5-7, 7-5, 6-1 och EM's första skräll var ett faktum. Sverige genom dubbelparet Caijsa Hennemann och Frida Furst vann sedan den avslutande dubbelmatchen mot Esther Adeshina och Victoria Allen med klara 6-4, 6-2. Stockholms och Trollbäcken TK's representant tillsammans med Caijsa gjorde en mycket bra insats och fastställde slutresultatet mot Storbritannien till 3-0. Detta innebär att Sveriges 14-åriga tjejer på lördagen spelar en helt avgörande match mot Schweiz om vilket lag som får spela EM i Rakovnic om några veckor. Det känns från läktarplats som om Landslagskapten Fredrik Hörnell lyckats med att skapa en fantastiskt bra stämning i truppen, vilket kan leda väldigt långt för de svenska tjejerna i den mycket trevliga staden Karlskrona.
Invigning EM kval Karlskrona 2015 Invigning EM kval Karlskrona - 2015 Caijsa vs Indianna Spink Caijsa glad vinnare  Fredrik Hörnell, Victoria Carlsten, Caijsa Hennemann, Frida Furst Victoria, Frida och Caijsa Ärovarv efter seger mot Great Brittain Esther Adeshina, Victoria Allen, Indianna Spink


Webdesign av Websoluto.se