2015-01-21 - Ruskig bra match av Caijsa

Caijsa hade svåraste möjliga motståndare i sin kvartsfinal i Quality Hotel Open. Förstaseedade Darja Semenistaja från Lettland är en toppspelare i Europa. 2013 var Caijsa förstaseedad i Vänersborg  och stötte då på oseedade Darja i första omgången i Vänersborg. Caiijsa förlorade då ett jämnt avgörande set med 4-6, och tyckte då att hon hade floppat totalt i turneringen. Nu två år senare var det Caijsa som var oseedad och mötte en skyhög favorit. Matchen på bana 3 blev turneringens hittills bästa match mellan två riktigt bra tennisspelare. Caijsa lyckas göra sin bästa insats någonsin på en tennisbana och vinner avgörande set med 6-4. Äntligen spelade Caijsa precis lika bra på match som hon gör dagligen på träningarna. Att hon är den som drar det längsta strået av tjejerna i denna helt jämna match är inte förvånande. Vågar man spela många matcher och inte bryr sig om om man möter en två år yngre spelare eller två år äldre, så lär man till slut hjärnan att det är prestationen och inte resultatet som gäller. Imorgon är det Caijsas  första semifinal i en Tennis Europe tävling och där väntar spännande nog svenskt motstånd. Leticia Temirhanova från SALK i Stockholm. Leticia har spelat mycket bra tennis i Vänersborg och trivs på det snabba underlaget där hennes forehand är livsfarlig. Caijsa vann sist med stora siffror men imorgon blir det en helt ny match med nya förutsättningar.
Darja  Caijsa Hennemann & Frida Furst


Webdesign av Websoluto.se