2015-01-20 - Kvartsfinal i Vänersborg

Caijsa är klar för kvartsfinal i Tennis Europe tävlingen i Vänersborg. På vägen dit har hon besegrat Vilma Karlander Lerum TK med 6-0, 6-0, och på tisdagen besegrades Emilie Elde från Ullern TK i Norge med 7-5, 6-4. Det var imponerande att Caijsa lyckades vinna mot Emilie när spelet inte stämde som det skulle. Det berodde mycket på att fysiskt stora och hårtslående Emilie drog nytta av filtunderlaget och gjorde så att Caijsa ständigt blev kort i banan. Det finns bara en i Sverige som kan vara helt utspelad i ett helt set, men ändå klara av att trolla till sig setvinsten trots allt. I andra set lyckades Caijsa i några game få initiativet och genast blev det en ledning med 5-1. När sedan Caijsa trodde att segern var klar tog det bara 10 minuter innan  5-1 blev
5-4 och match igen. Precis som i SALK finalen lyckas Caijsa sy ihop säcken och vinner sista gamet blankt och matchen med 7-5, 6-4. Nu väntar den första seedade Darja Semenistaja från Lettland i kvartsfinal. Darja är bland de 50 bästa 14 åringarna i Europa så det blir en mycket bra värdemätare för Caijsa. För exakt 2 år sedan vann Darja i en tresetare över Caijsa i just Vänersborg. Caijsa spelade även dubbel på tisdagen tillsammans med Emma Shasteen från Lerum TK. Caijsas singelmatch hade tagit för mycket energi, som hade behövts för att Caijsa och Emma skulle kunna vinna över det dansk-/italienska paret Elsborg/Delai. Det irrationella dubbelparet vann ganska klart med 6-4, 6-3 efter att ha varit mycket effektiva framme vid nät.
Caijsa Hennemann och Emilie Elde Emma Shasteen


Webdesign av Websoluto.se