2015-01-17 - Quality Hotel Open

Nu är det dags igen för den årliga Tennis Europe tävlingen i Vänersborg. Ebba och Caijsa trodde att tävlingen var historia men nu har de ändrat klassen från 12 till 14 år, vilket gör att tjejerna får besöka sina favoritbanor i år igen. Tennis Europe tävlingarna är till för att alla spelare i Europa skall ha möjlighet att spelat tävlingsmatcher. De flesta länderna har inte något liknande upplägg som vårt system med Tentour. Istället åker man runt till närliggande länder och spelar tävlingar. Detta gör det möjligt för många spelare att även mäta sig med andra nationers spelare, och även passa på att träna på att prata engelska på tennisbanan. Många riktigt duktiga spelare från ex Ryssland lever nästa som proffs på Tennis Europe touren. Varken Caijsa eller Ebba har riktigt tagit dessa tävlingar på allvar, utan haft dessa tävlingar som ren tennisträning. I år skall dock Caijsa försöka fokusera lika mycket på dessa tävlingar som hon gör på tävlingarna i Sverige. När det gäller Ebba så är det bara en bonus om hon får chansen att få försöka kvala in till någon enstaka Tennis Europe tävling under 2015. Ebba kom precis in i kvalet till Vänersborg och spelade sin kvalmatch på lördag eftermiddag. Ebba hade dessutom  tur i lottningen och fick möta den riktigt duktiga Francesca Curmi från Malta. Trots de stora siffrorna 1-6, 0-6 gör Ebba åter igen en av sina bästa matcher någonsin. Motståndarens tränare var mycket  imponerad av Ebba och vill inte stöta på henne igen när hon har vuxit någon decimeter till. Hade Ebba haft 10 % mer fart hade siffrorna blivit det omvända. Caijsa har inte många Tennis Europe poäng men är klar för huvudtävlingen som börjar på måndag trots allt. Detta beror på att hon nästan vunnit alla stora tävlingar i Sverige de sista 3 åren i sin åldersklass. Lottningen till huvudtävlingen i singel kommer kl. 19.00 på söndag och till dubbeltävlingen på måndag kl. 13.00. Ebba ställer inte upp i dubbel utan väljer skolan precis som Caijsa brukar göra. Caijsa skall för ovanligheten skull spela dubbelklassen i Vänersborg, och skall för första gången spela med två år yngre Emma Shasteen från Lerum TK. Både Emma och Caijsa vann sina respektive singelklasser i SALK Open för några veckor sedan.
Ebba Hennemann Ebba Hennemann Ebba Hennemann & Francesca Curmi (Malta) Emma Shasteen, Ebba Hennemann & Elin Marklinder


Webdesign av Websoluto.se