2015-01-13 - Caijsa uttagen till landslaget

För tredje gången i sin tenniskarriär är Caijsa uttagen att representera Sverige i landslaget. Åter igen är det för att spela lag EM för flickjuniorer, till vilket Svenska Tennisförbundet skickar de tre bästa spelarna. Caijsa har tidigare representerat Sverige när hon 2013 spelade lag EM för juniorer upp till 12 år i både Onesti i Rumänien (inomhus) och Rakovnik i Tjeckien (utomhus). Denna gång är det flickjuniorer upp till 14 år som gäller och för första gången får hon visa upp sig i Sveriges färger på hemmaplan. Kvalet spelas första helgen i februari i Karlskronas Tennishall. Övriga länder förutom Sverige som kommer att vara på plats i Karlskrona är Danmark, Holland, Polen, Schweiz, Slovakien, Portugal och Storbritannien. Två av länderna kommer senare under februari att göra upp om Europatiteln i Rakovnik i Tjeckien. I Sveriges lag kommer förutom Caijsa Hennemann Ullevi TK även Victoria Carlsten Fair Play TK och Frida Furst Trollbäcken TK att ingå. Lagen lottas in i två grupper i Karlskrona där vinnaren i varje grupp går vidare till EM slutspelet. Varje match spelas i bäst av tre matcher varav två singelmatcher och en dubbelmatch. Kapten för Sveriges lag kommer Fredrik Hörnell att vara. Fredrik är anställd av Svenska Tennisförbundet och är ansvarig för flick- och pojklandslagen upp till 14 år. Caijsa är givetvis mycket stolt och lycklig att få detta stora förtroende från Svenska Tennisförbundet. Uppdraget blir oavsett resultat mycket lärorikt och utvecklande och kommer att hjälpa Caijsa att bli ännu bättre i det hon älskar allra mest.
Caijsa HennemannCaijsa Hennemann


Webdesign av Websoluto.se