2015-01-02 - Caijsa vann SALK Open

För två år sedan förlorade Caijsa två finaler samma dag i SALK Open, och båda gångerna stod den duktiga finskan Cecilia Johansén på andra sidan nätet. Sedan dess har Caijsa hunnit med att vinna SM, "Kalle Anka" och Båstad Corem Open. Hela hösten har Caijsa haft ett enda mål och det är att spela sin bästa tennis under SALK Open 2015. För att kunna göra detta har hon tränat extra mycket på sin serve och slice, och kört extra mycket fys för att orka flera tuffa matcher i rad. Turneringen började lite trevande med ett ganska stereotypt spel samtidigt som Caijsa kändes ganska svag mentalt. Med bra sparring i Stockholms Tennishall tillsammans med Ebba, Filippa Carlsson och Evelina Carlsson, samt stöd av Ullevi TKs tränarteam, kunde Caijsa toppa sin form till de avgörande omgångarna. I finalen tog hon en grym revansch mot finskan Cecilia Johansén och vann med 6-0, 6-4. Cecilia har en ranking i Europa som är nästan 400 placeringar bättre än Caijsa, men efter första set trodde hela SALK hallen att det var precis tvärtom. Caijsa spelade på en mycket hög nivå och gick fram till 6-0, 4-0 innan Cecilia plötsligt kom in i matchen. Ett par olyckliga domslut i andra set gjorde att matchen plötsligt blev en rysare. Efter en missad matchboll vid 5-3 i andra set, kunde Caijsa i gamet efter höja armarna mot taket efter att slagit in matchbollen till 6-0, 6-4. Efter en mäktig prisutdelning i den fullsatta SALK hallen gällde det att ladda om batterierna till dubbelfinalen tillsammans med Victoria Carlsten från Fair Play. Första riktigt stora dubbelfinalen tillsammans som skyhöga favoriter gjorde att det kändes lite obehagligt före match. Hemmaspelarna Mridha och Temirhanova från SALK började starkt och tog första gamet enkelt. Sedan kom våra tjejer in i matchen och spelade sig fram till 6-3, 5-1 och alla trodde matchen var klar. Lite för passivt spel gjorde att motståndarna kröp fram till 5-3 innan Caijsa avgjorde med en rak backhand. Grymt bra gjort av Caijsa och Victoria att kunna leverera direkt tillsammans. Nu går bilen mot Götet igen och vardagen återgår till normala rutiner. 2015 har bara börjat.
SALK vinst FS14 SALK vinst FD14


Webdesign av Websoluto.se