2014-11-29 - Ullevi TK skakade GLTK

På fredagskvällen var det dags för prestigemöte i seriespelet för flickor 15 år. GLTK spelade för serievinst och Ullevi TK för att visa att klubben i centrum trots allt är bäst i Götet. GLTK var givetvis storfavoriter men Viktoria, Olivia och Caijsa har tagit stora steg under hösten så tjejerna trodde stenhårt på seger. I den inledande dubbeln hade inte Viktoria och Caijsa något att sätta emot Johansson och Saldh som vann med   siffrorna 6-2, 6-3 och gav GLTK ledningen med 1-0 i matcher. Det var ytterst nära att Ullevi TK vände genom mycket bra spel i efterföljande singelmatcher. Caijsa flyttade Göteborgs bästa 15-åring Sofia Johansson med varierande slag hela tiden och vann rättvist med 6-3, 6-4. Matchen mellan Olivia och Göteborgs näst bästa 15-åring Victoria Saldh skulle därför bli helt matchavgörande. Matchen avgjordes i matchtiebreak där tjejen från GLTK vann med 12-10. Tung och snöplig förlust för Olivia som hade en matchboll. Tjejerna från Ullevi skall ändå vara nöjda med insatsen,


Webdesign av Websoluto.se