2014-11-17 - Seger trots lång startsträcka

Efter tre dagar i Stavanger med mycket skratt och god mat på vårt trevliga hotell, var det äntligen dags för Caijsa att spela sin första match. Det kändes inte bra inför matchen mot Anne Myhre som ligger på 3:e plats på rankinglistan för 13-åringar här i Norge. Med kraftig huvudvärk gick Caijsa in på huvudbanan inför många supporters som höll tummarna för sin hemmaspelare från Stavanger TK. Caijsa kopplar greppet omgående trots att spelet inte fungerar. Caijsa blir ofta sen i träffen och får ingen rytm i bollduellerna. Trots detta tar Caijsa åtta raka games innan Anne reducerar till 1-2 i andra set. Efter detta lossnar det för Caijsa som sedan spelar strålande och vinner med 6-0, 6-1. Imorgon väntar en mycket tuff uppgift när Danmarks bästa spelare i 13-års klassen väntar på andra sidan nät. Hanna Viller Møller från Wozniackis Tennis Academy i Köpenhamn är en mycket svårslagen spelare, och ger inte bort någon poäng i onödan. Sist tjejerna möttes var i Wahlstedt i Tyskland sommaren 2013, och då vann Hanna med 2-0 i set. Caijsa har trots allt stora förhoppningar att göra en bra insats, och sedan får vi se hur långt det räcker. Måndagskvällen avslutas med läxor i loungen och sedan en härlig fiskmiddag på hotellet. Olivia förlorade tyvärr sin match mot Clara Tauson men kan trots allt se tillbaka på en lyckad tävlingsresa med två fina vinster mot bra internationellt motstånd.
Caijsa i Stavanger Caijsa vs Anne Myhre (Norge) Caijsa i lounge - Stavanger Uppladdning


Webdesign av Websoluto.se