2014-11-11 - Caijsa och Olivia till Stavanger

Efter att inte kunnat spela match på ett tag beroende på en kraftig nackspärr/skott, är det en spelsugen Caijsa som tillsammans med klubbkompisen Olivia Alfredsson flyger till Stavanger. Här hoppas de på minst ett par matcher mot utländskt motstånd i Tennis Europe tävlingen för 14-åringar. Det är fortfarande stor skillnad att spela mot nya och främmande spelare från andra länder, än spelarna som man regelbundet möter i Sverige och känner väl till både som person och spelare. Därför valde Caijsa att spela Stavanger med endast två svenska spelare istället för Trollbäckens nya Tennis Europe tävling med halva startfältet från Sverige. Respekten för främmande motståndare minskar ju fler matcher som spelas varför det är viktigt att träna på dessa situationer. Spela ditt spel oavsett motståndare och ta för dig på banan även om det sker på engelska eller annat språk. De tre senaste TE turneringarna Caijsa deltagit i har mer och mer liknat vilken annan match som helst på hemmaplan mot svenskt motstånd. Detta är en mycket viktig utveckling för att kunna ta  ytterligare ett steg i tenniskarriären. Kommande år kommer att innehålla ett antal fler turneringar utanför Sverige för Caijsa. Idag är redan 12 Tennis Europe tävlingar inplanerade under kommande 12 månader, vilket är en dubblering från tidigare år.
Predikstolen i Stavanger Norge


Webdesign av Websoluto.se