2014-09-19 - Team Göteborg öppnade starkt

Team Göteborg ställdes mot region Öst i första gruppspelsmatchen i Regionstävlingen för Sveriges bästa 12-åringar. En match som på pappret Göteborg skulle vinna om man skall ha chans att gå vidare från gruppen som även består av region Norr och Stockholm 2. Göteborg har i år ett bra lag med hög lägsta nivå vilket man visade genom att vinna alla sex matcherna. Laget tappade bara ett set i en av dubbelmatcherna vilket kan vara värdefullt i slutet av turneringen. Ebba ställdes mot på pappret Öst's 4:e spelare Alice Ekblom. Ebba som alltid ställer höga krav på sig själv var nog inte förberedd på att Alice formmässigt är topp 2 i sin region. Detta gjorde att Ebba blev lite tagen på sängen i början av matchen. Första set gick till tiebreak som Ebba kämpade till sig. Setvinsten gjorde att Ebba kunde spela mer avslappnat i andra set, vilket resulterade i ett mycket bättre spel och seger med totalt 7-6, 6-1. Skönt för Ebba att få börja med en seger mot en duktig motståndare, och direkt känna att hon är delaktig i segern. Imorgon lördag väntar ny match mot region Norr. Vinst imorgon och det väntar gruppfinal mot Stockholm 2 på söndag. Imorgon blir det mer tryck på läktaren då ett antal supportrar från Göteborg väntas dyka upp till huvudstaden på fredagskvällen.
Region Göteborg - 2014 Gemensam middag på Scandic Alvik


Webdesign av Websoluto.se