2014-09-06 - Naturäventyr med kusinerna

I helgen var Caijsa och Ebba på ett litet äventyr tillsammans med sina kusiner Lovisa och Mathias. Äventyret började med 8 km kanotpaddling genom två sjöar och en fantastisk näckroskanal som kändes som ett eget filmäventyr. Efter ett par timmars kämpande i sensommarvärmen kom vi fram till vår helt egen Robinsonstrand. När packningen var på plats i vindskyddet var det dags att göra upp eld. Vi hittade en gammal björkstam som vi kunde hugga ner till bra torr ved och som vi sedan lyckades använda till en stor, härlig och varm brasa. Vid vår lägereld grillade vi sedan korv, pinnbröd och strövargodis, samtidigt som en blodröd sol gick ner i det alldeles stilla vattnet utanför vår lilla sandstrand. Det kändes som tiden hade stannat och att mobiler, läsplattor, läxor och toppsinn-övningar aldrig funnits. När mörkret helt krupit på oss och elden blivit till eldgrå kol var det dags att krypa ner i våra sovsäckar. Redan efter några minuter insåg man att det inte skulle bli mycket till sömn. Ett tunt liggunderlag på ett hårt trägolv, tillsammans med sju andra och en liten nyfiken hund skulle göra det svårt att somna. Mysigt hade vi trots allt med knastrande glöd i eldstaden precis utanför. Dagen efter började med frukost innan vi packade ihop för att paddla hemåt igen. Hemvägen blev lite tuffare med stundtals motvind och vågor som gjorde vattnet strömt på vissa ställen. Lite ömma i studsen, axlar och ben kunde vi på lördagseftermiddagen åter lägga till kanoterna vid bryggan i Hindås. Alla var helt överens om att dygnet hade varit av absolut högsta klass, och att vi med stor sannolik åker på ett liknande äventyr även nästa år.
Caijsa vid vår strand Kanotpaddling Paddling - Camilla och Ebba Peter vid lägerelden Grillar pinnbröd Läger


Webdesign av Websoluto.se