2014-08-31 - Tillbaka på Ullevi TK

Utomhussäsongen har precis tagit slut även om tjejerna tillfälligt i slutet av september åker på träningsläger till Lyon i Frankrike. Känns skönt att vara tillbaka inne i vardagslunken med rutinen skola, träning och läxor, även om sommaren varit fantastisk med underbart väder, lek och bus samt massor av fantastisk tennis. Det är svårt att beskriva för kompisar och vänner vad det är som gör att barn och föräldrar kan lägga hela sitt sommarlov och semester på tennisturneringar. Vi är ödmjuka inför varje termin som kommer och hoppas att intresset för tennisen består. Tennisen har sedan några år tillbaka blivit en livsstil för hela familjen och den ger oss otroligt mycket tillbaka förutom motion och massor av vänner. Resan vi gör hade aldrig blivit av om inte Ullevi TK funnits. Det var fotboll som gällde till 90% för några år sedan. Christoffers, Mikaels, Theos och Kristians fantastiska engagemang fick tjejerna att till slut välja bort fotbollen helt (tyvärr). Utan deras kunskaper och personligheter hade vi aldrig fått uppleva dessa fantastiska år tillsammans hela familjen. Nu har Ullevi TK sedan något år tillbaka även toppat upp med Damien och Simon vilket inte gör förutsättningarna sämre för ytterligare några härliga tennisår framöver. Efter att ha spelat massor av turneringar i sommar väljer nu Caijsa och Ebba att fokusera på träning och mindre turneringar några månader. Det blev inte något Mastersslutspel i Svenska Juniortouren för Caijsa. På mail från Svenska Tennisförbundet fick Caijsa meddelande att hon förlorat lottdragningen då hon hamnade på delad 8:e plats. Ebba är dock uttagen till Team Göteborg som skall deltaga i Regionstävlingen för flickor 12 år. Sveriges samtliga regioner i Sverige (7) + ett extra lag från Stockholm gör upp om vilken region som är bäst i Sverige. Förutom Ebba är även följande tjejer uttagna: Ann-Marie Vogel Partille, Vanessa Widell-Ersöz GLTK, Emma Shasteen Lerum,  Vilma Karlander Lerum och Mikaela Cejkova Ullevi TK. Team Göteborg kvalar i mitten av september i Smedslätten TK / Stockholm för att förhoppningsvis bli ett av lagen som spelar final i slutet av oktober i Stockholm.
Caijsa och Ebba skänkte sina gamla tennisprylar i somras till en tenniscamp i Kroatien som drivs av Dino Ilecic och Lisa Skeppstedt. Dino hälsar att ett par ungdomar nu valt att fortsätta med tennis då de fått egna tennisrackets. Jätte roligt!
Caijsa bytte helt ensam skola inför höstterminen för att ha möjlighet till individuell träning på skoltid 3 timmar i veckan. Första veckan var riktigt jobbig men nu känns det dock som att Caijsa kommit in i klassen och skolan, och tror upplägget med tennisen kommer att bli ett lyft. 
Ett tiotal tävlingsjuniorer har lämnat Ullevi TK för att söka lyckan någon annanstans. Detta är givetvis tråkigt men innebär att både Ebba och Caijsa fått mer tennistid på banan under hösten. Får de vara skadefria och behåller bränsletankarna välfyllda, kommer de att komma väl förberedda till tävlingssäsongen inomhus som på allvar börjar 26 december.
Vukovar - Dino Ilecic - 2014 Caijsa och Ebba


Webdesign av Websoluto.se