2014-08-23 - Tre medaljer i RM

Ebba fick nöja sig med brons i singelklassen 12 år efter att förlorat stort mot Lerums Vilma Karlander 1-6, 0-6. Ebba var med spelmässigt fram till 1-3 i första set. Sedan blev det för små marginaler och ängsligt spel som Vilma genast tog tillvara på. Imponerande av Vilma att kunna spela så bra tennis hela matchen. Det är lätt att som nybliven SM silvermedaljör känna extra press som gör att spelet låser sig. En som är i samma situation som Vilma är Caijsa som ett år ung är favorit i 14-års klassen. På väg fram till finalen har en mycket trött Caijsa vunnit mot Esther Dahl, Viktoria Leth och Olivia Alfredsson. I finalen väntar Lisa Fagerberg Lerums TK, vilket gör att det blir två 13-åringar som gör upp om guldet i 14-års klassen. Lisa Fagerberg har spelat mycket bra tennis hela utesäsongen. Skall Caijsa lyckas ta sin andra raka RM titel måste spelet vara på nivå med det hon visade upp i SM i Norrköping. Förutom singelfinal väntar även en dubbelfinal i 14-års klassen tillsammans med klubbkompisen Evelina Carlsson. Ulleviparet slog ut förstaseedade paret Soko/Engbäck med 7-6 (3), 6-3. Det blev onödigt spännande i slutet av båda seten, men tjejerna tog sig till slut samman och avslutade på samma sätt som man började seten. I morgondagens final väntar ett par från Ullevi TK. Viktoria Leth och Olivia Alfredsson är andraseedade i turneringen och får anses vara favoriter i finalen. Inte bara för att Olivia Alfredsson är enda 14-åring i finalen, utan dessutom också nybliven SM medaljör i dubbel för 14 åringar.
Ebba får pokal för RM brons RM brons till Ebba 2014 Babolat - Sammarbetspartner


Webdesign av Websoluto.se