2014-07-30 - Tyngre och större motstånd

Onsdagen innebar tyngre och större motstånd både för Ebba och Caijsa. Ebba var först ut i flickor 14 år där Amanda Frånstedt från Smedslätten TK fick en 5-0 ledning genom bra spel, men framför allt genom en passiv och nervös Ebba. När Ebba till slut slappnade av och spelade ut hela sitt register tog Ebba 7 av de kommande 9 gamen. 4-6 3-1 stod det när sedan Ebbas krafter helt tog slut mot sin två år äldre och fysiskt överlägsna motståndare. 4-6, 3-6 slutade matchen men Ebba spelar stundtals strålande tennis. Caijsa stängde Kungliga Tennishallen 20:45. Både Caijsa och Ebba fick pga regnet och de mycket dåligt dränerade utomhusbanorna spela sina matcher inomhus. KLTK måste vara mycket irriterade på leverantören av "grusmattorna" utomhus som inte torkar upp på 8 timmar trots sol och 30 graders värme. Caijsa lyckades vinna över hårtslående Antonia Ekroth Upsala TK med 6-4, 6-3 i kvartsfinalen i flickor 18 år. Imorgon väntar Ebba Rosberg från SALK och i 14 års klassen Järfällas Alicia Wahlberg. Ebba har matchfri dag och spelar nästa match i flicksingel 12 år på fredag. Tjejerna tränar som vanligt på Lidingö TK på morgonen.
Ebba och Caijsa i Kungliga Tennishallen Kungliga Tennishallen Caijsa - Inbollning på Lidingö


Webdesign av Websoluto.se