2014-07-23 - Caijsa nära vändning i finalen

Caijsa slutade tvåa i 14-års klassen i Norrköping efter finalförlust mot Malmö Bellevues Hanna Schmidt Axelsson. Hanna spelade ut Caijsa fullständigt fram till 0-6 2-5. Den ett år yngre tjejen från Ullevi TK kunde räkna sina poäng på fingrarna. Tjejen med det grönsvarta hjärtat bestämde sig trots allt att försöka ändra på matchbilden. Caijsa höjde tempot så mycket hon kunde och på kort tid stod det 5-5 i setet och gamebollar till 6-5 för Caijsa. Hanna lyckades med bra försvar knyta ihop säcken och vann rättvist med 6-0, 7-5. Caijsa var ändå positiv efter förlusten och känner att ju oftare hon får spela mot toppen i äldre åldersklasser, ju mer anpassar hon sig till tempot och lär sig hur hon själv skall agera på planen för att vinna så många poäng som möjligt. För att ta sig till finalen var Caijsa tvungen att i semifinal besegra otäckt duktiga Victoria Carlsten. Åter igen var tjejerna tvungna att spela på   max för att vinna poängen, vilket tidigare gjort att nästan varje möte slutat med ett tredje avgörande set. Denna gång var det än en gång mycket jämnt men Caijsa vann när hon hade gamebollar vilket inte Victoria gjorde. Segersiffrorna 6-1, 6-2 blev därför mycket större än själva matchbilden. Caijsa var mycket nöjd med att hon var stark mentalt och lyckades verkligen spela en boll i taget hela matchen. Imorgon är det matchvila för Caijsa samtidigt som Ebba gör sin första match i Flicksingel 13. Caijsa spelar även klassen flicksingel 16 som börjar på torsdag. Caijsa och Ebba är de enda tjejerna från Götet som stannar kvar i Norrköping nu när pojkklasserna börjar. Det innebär att det kommer nya Göteborgsspelare till vandrarhemmet. Sju killar från Region Göteborg flyttar in till tjejerna, och förhoppningsvis fortsätter stämningen vara på topp även resten av veckan.
Caijsa och Victoria - Vinnare FD14 Norrköping Caijsa och Hanna Schmidt-Axelsson - FS14 Norrköping Caijsa - Norrköping 2014 Ebba roar sig i Norrköping


Webdesign av Websoluto.se