2014-06-27 - Caijsa dubbel mästarinna i Båstad

 2012 vann Caijsa dubbla guld i riksfinalen i Båstad vilket var helt osannolikt. Två år senare kommer hon tillbaka och gör det igen. Nu har tjejen från Västra Frölunda 17 raka segrar i Next Generation Cup (riksfinalen) tidigare "Kalle Anka Cup", Det kan inte vara många tennisspelare i historien som har en liknande svit. Dagens singelvinst i klassen FS13 mot Victoria Carlsten blev åter igen en rysare mellan Sveriges bästa tjejer födda 2001. Victoria ville ta revansch för "Kallefinalen" 2012 och Caijsa ville ta revansch för Mastersfinalen i höstas. Victoria började matchen fantastiskt bra och vann första set med 6-1 trots att Caijsa inte var dålig. Caijsa har en egenskap som imponerar mest, och det är att hon absolut aldrig ger upp. Caijsa gör efter första set små justeringar i spelet vilket resulterar i att motståndaren gjorde lite fler egna misstag, och plötsligt som en blixt från klarblå himmel var Caijsa med i matchen igen. Caijsa vinner andra set med precis samma siffror 6-1. Caijsa tar även de två första gamen i tredje set vilket blir helt matchavgörande. Segersiffrorna blir till slut 1-6, 6-1, 6-2 och Caijsa är åter igen en vinnare i en av Sveriges största tävling för tennisjuniorer. Det var många pusselbitar som kom på plats och som hjälpte till att det gick så bra. Stödet på plats från hela Team Göteborg, tränaren Kristian Persson som extra bollplank och Caijsas fantastiskt mentala insats var antagligen tungan på vågen som gjorde att Caijsa åter fick uppleva detta fantastiska ögonblick.
Kristian Persson & Caijsa Top 5 i FS13 - SEB Next Generation Cup - 2014 Caijsa vinnare FS13 - Emma Shasteen vinnare FS11 Caijsa dubbla guld SEB Next Generation Cup - Finaldag Caijsa vid prisbordet


Webdesign av Websoluto.se