2014-06-22 - Invigning "Kalle Anka Cup"

På söndagen var det invigning för riksfinalen i SEB Next Generation Cup som förr hette Kalle Anka Cup. Invigningen hölls på en solig tennisstadion i Båstad inför en nästan fullsatt läktare. 8000 spelare har kvalat till riksfinalen och endast 96 spelare har lyckats kvalificera sig till Sveriges anrikaste juniortävling. Klasserna man tävlar i är pojk- och flicksingel 11, 13 och 15 år, samt även mixdubbel i 11, 13 och 15 år. Bland listan på tidigare vinnare hittar vi namn som Björn Borg, Stefan Edberg, Johanna Larsson och Caijsa Hennemann. Caijsa vann för två år sedan 11-års klassen både i singel och dubbel. I år är det klassen 13 år som väntar och betydligt svårare motstånd. Samtidigt som Caijsa är i Båstad spelar Ebba i Ystadsspelen. Efter vinst i andra omgången mot Hilda Zlomuzca under söndagen (6-1, 6-2) väntar i kvartsfinal på måndagen Klara Jonsson från Västerås. Caijsa avslutade Ystadsspelen med en tredje placering.
SEB Next Generation Cup - 2014 Invigning - SEB Next Generation Cup - Båstad - 2014 SEB Next Generation Cup - Båstad - 2014 Caijsa - Båstad - 2014


Webdesign av Websoluto.se