2014-06-07 - Bra insats av Ebba i helgen

Efter Ebbas fina inledning av året med en 3:e plats i SALK Open har det gått lite trögare spelmässigt. Visserligen blev det ett SM silver i dubbel med Vanessa men spelglädjen har saknats på matcherna. Kanske är det så att Ebba jämför sina resultat med storasyster Caijsa och känner pressen att hon också måste leverera titlar? Det har varit mycket stor skillnad på spelet på träning jämfört med match, vilket i och för sig är det som skiljer de bästa mot mängden. Vi vet ju dock att Ebba även kan spela bra tennis på match, vilket  gör att det känns tråkigt om hon känner pressen och underpresterar i onödan. Andra spelare hade skyllt på sin trasiga axel, men Ebba säger själv att hon känner pressen från andra, vilket har gjort att hon inte hittat sitt spel på tävlingarna. I helgen som var spelade Ebba i Partille Maxi Open i klassen 14 år. Ebba hade som målsättning att hantera sin nervositet och försöka njuta av att vara på banan. I första omgången mötte hon Selma Nittve och det var en match som på pappret Ebba skulle vinna även om trevliga Selma har tagit ett stort kliv framåt. Ebba vinner med 6-4, 7-5 och visar upp ett bra kroppsspråk samt spelar som bäst i de pressade situationerna. I andra omgången stötte Ebba på 1:a seedade Frida Soko som vann över Caijsa förra året med 6-3, 6-0. Ebba gör sin bästa match för året och är nära att ta matchen till ett supertiebreak. 2-6, 4-6 blev resultatet, men matchen var faktiskt ännu jämnare än siffrorna. Det mest imponerande av Ebba var inställningen, klokheten och det varierande spelet. Dessutom en tjej som det lyste om även på långt håll.
Kan Ebba fortsätta så här så får Frida & Co se upp redan inom kort.


Webdesign av Websoluto.se