2014-06-04 - WTA Schema

I Norge lägger man upp spelschemat som på WTA touren, dvs match endast varannan dag. Huvudturneringen började på måndagen och imorgon torsdag spelar Caijsa match i 2:a omgången. Match varannan dag kör man på proffstouren WTA, men är det nödvändigt att göra likadant för 14-åriga juniorer? Det beror på att man har 4 olika klasser istället för normalt 2 här i Stabekk, och tävlingen spelas t o m söndag istället för fredag. Med facit i hand var det därför osmart att Caijsa tackade nej till att spela dubbel tillsammans med danska ettan Rebekka La Cour Hillingsø. Risken fanns att Caijsa skulle förlora första omgången i singel, och tillsammans med Rebekka hade det säkert blivit finalmatch på söndagen. Att hoppa skolan en hel vecka för att spela dubbel i Stabekk är något man inte vill riskera. Nu har det därför blivit mycket övrig tid på dagarna när det inte varit match. Därför passade det bra att det blivit hotellbyten nästa varje natt, vilket gör att det blivit miljöombyte och nya upptäcktsfärder på varje nytt ställe. Det har givetvis blivit ett par korta tennispass varje dag för att behålla känslan och träffen. Idag onsdag blev det först träning en halvtimma med Kamilla Suurkuusk och sedan med farsan (som nu har blivit riktigt bra). Imorgon torsdag är det äntligen dags för match igen. Imorgon står en plats i kvartsfinalen på spel när Caijsa möter Elza Tomase från Lettland. Caijsa är enormt spelsugen och det känns som om Elza från Lettland måste spela på topp för att ha någon chans.
Stabekk - CaijsaStabekk - CaijsaStabekk - CaijsaStabekk - CaijsaStabekk - CaijsaStabekk - CaijsaStabekk - CaijsaStabekk - CaijsaCaijsa står på händerEbba står på händer


Webdesign av Websoluto.se