2014-05-26 - Ingen tredje gången gillt

2013 åkte Caijsa ut i första omgången mot Norges bästa 14 åriga tennistjej (1999) Malene Helgø som även vann hela turneringen. 2014 åkte åter igen Caijsa ut mot Norges bästa 14 åriga tennistjej (2000) Sofie Bømark Syversen som inte kommer vinna årets turnering. Det kändes som om det var dagen som skulle innebära "tredje gången gillt" för Caijsa mot norskan efter att hon förlorat både i SALK Open och Copenhagen Outdoor Open. Det hjälper dock tyvärr inte att Caijsa är den klart bättre tennisspelaren på banan, om man inte lyckas avgöra bollar som faller ner som höstlöv innanför serverutorna. Caijsa hade flertalet öppna lägen att gå ifrån till 5-2 i andra set, samt sju gamebollar till 6-5. Norskan imponerar dock mentalt och ger inte bort något gratis i utsatta lägen. Matchen i sin helhet blev ändå en mycket bra träningsmatch mot en svårspelad, bollsäker och hårtslående motståndare. Den typen av sparring som tyvärr helt saknas på Ullevi TK. Helt klart är att Caijsa måste spela fler Tennis Europe tävlingar som alternativ till ordinarie träning under träningsperioderna under året. Nu väntar träning resten av veckan, och sedan avresa på söndag till en ny Tennis Europe turnering i Stabekk som spelas nästa vecka. Kanske blir det då "fjärde gången gillt".


Webdesign av Websoluto.se