2014-04-18 - Respektlöst spel av Caijsa

Caijsa har senaste tiden visat upp ett mycket stort och varierande offensivt spel, som många motståndare haft mycket svårt att hantera. Det som saknats är en vinst mot några av de spelarna som på pappret är topp 5 i Sverige. Inför dagens match mot regerande mästarinnan Josefin Opitz bestämde sig Caijsa redan kvällen före att hon skulle vinna. Att gå ut och spela defensivt och hoppas på att motståndaren skulle missa var det aldrig tal om. Caijsa skulle visa alla vem som var den bättre tennisspelaren genom att flytta Josefin vid varje slag. Vid 4-6, 1-4 såg det tungt ut för Caijsa även om försökte följa sin taktik. När Josefin brände ett par lätta upplägg fick Caijsa ny energi och kunde via 8-1 i game gå upp till 4-6, 6-4, 3-1. Sedan fortsatte Caijsa spela bländade tennis och gav aldrig Josefin möjlighet att komma tillbaka in i matchen. Segern innebär inte bara att Caijsa är den enda oseedade spelaren som är kvar i turneringen (dessutom ett år ung), utan även att Caijsa nu även vet att möjligheten finns att även vinna över de allra bästa 14-åringarna om hon spelar på topp. I kvartsfinal väntar nu åter en toppspelare som heter Amanda Citré. Tjejen från Malmö Bellevue är otäckt svårspelad och nästan omöjlig att slå igenom. Skall Caijsa lyckas vinna och ta medalj i årets SM krävs ett nästan 100% spel från första till sista boll.
Senare på Långfredagen förlorade tyvärr Caijsa och Victoria sin kvartsfinal mot Opitz/Yasar, vilket gjorde att Josefin fick lite revansch på Caijsa. Våra tjejer hade gamebollar till 6-5 i första set men sedan orkade de tyvärr inte hålla ihop spelet och förlorade med 5-7, 0-6. Deras insats efter totalt 3 matcher ihop är imponerande och det ser bra ut inför kommande tävlingar.


Webdesign av Websoluto.se