2014-03-16 - Femte finalen för Caijsa

Idag var det dags för en ny finalmatch för Caijsa. Åter igen var det i Jönköpings Tennishall, men denna gång i klassen FS14. För finalmotståndet stod 14-åriga Kamilla Suurkuusk från Helsingborg TK. Detta var redan femte finalmatchen i år för Caijsa, som före dagens final har vunnit FS14 och FS16 i Borås, FS14 i Fair Play och kommit tvåa i FS16 i Jönköping. Det är inte placeringarna i sig som imponerar mest utan främst på sättet Caijsa genomför matcherna. Sedan i höstas har Caijsa konsekvent på träningar och match tränat på ett mer varierat spel. Det har inneburit att Caijsa åkt på ett par minor, men det måste man räkna med om man skall ta ett nytt steg i utvecklingen. Caijsa började dagens final på ett strålande sätt och fick omgående en 3-0 ledning. Kanske gick det för lätt för när sedan Kamilla tog sitt första game tappade Caijsa både spel och huvud. Caijsa hade dock tur som fick med sig första set trots allt med 6-4. Andra set var tyvärr inte heller spelmässigt någon höjdare, men Caijsa har en värdefull egenskap som gör att hon ofta lyckas knyta ihop säcken trots allt. Caijsa vinner till slut matchen med 6-4, 6-2 och tar sin 4:e turneringsseger under 2014. Nu återstår RM och SM på hemmaplan, samt nationellt SEB läger i favoritstaden Jönköping innan utomhussäsongen startar.
Caijsa och Ebba inför kvartsfinal FS14 Jönköping utebanor 2014 Caijsa och Kamilla Suurkuusk Final FS14


Webdesign av Websoluto.se