2014-03-15 - Syskonkamp i Jönköping

Förra veckan spelade de final i var sin klass i Jönköping. Denna vecka återvände de till Jönköping och deltar nu i samma 14-års klass som tjuvstartade redan förra söndagen. Ebba inledde dagen genom att besegra Värnamos Elisa Thomas med 6-1, 6-2. Caijsa stötte redan i andra omgången på på pappret huvudfavoriten Molly Helgesson från Falkenberg. Första set vann Caijsa enkelt med 6-2. I andra set försökte Molly med alla möjliga sätt vända matchen, men att göra Caijsa arg på en tennisbana har man aldrig något för. Caijsa vände underläge 2-4 genom att vinna fyra raka games och hela matchen med 6-2, 6-4. I kvartsfinalen senare på lördagen var det dags för syskonkamp mellan Ebba och Caijsa. Ebba har tagit ett stort steg sista halvåret när det gäller fart och säkerhet, men hon har en storasyster som har tagit ett ännu större kliv i sin tennisutveckling. Därför blev det en ganska bekväm resa till semifinalen för Caijsa efter 6-1, 6-0 mot lillasyster. Ebba spelade stundtals mycket bra men Caijsa är just nu ett par klasser bättre. I morgon blir det en semifinal mellan två spelare från Ullevi TK när Caijsa och Viktoria Leth ställs mot varandra.


Webdesign av Websoluto.se