2014-03-09 - Ebba segrade i Jönköping

Caijsa och Ebba tillbringade hela helgen i Jönköpings tennishall. Ebba deltog i klasserna FS12 och FS14 och Caijsa i FS14 och FS16. Ebba lyckades trots lite krampaktigt spel och svag mental insats vinna hela FS12 klassen. Vinsten tog hon genom blod svett och tårar. I finalen besegrade Ebba Tabergsdalens duktiga Klara Milicevic som är ett år ung. Ebba vände underläge i första set, där Klara hade en setboll vid stälningen 4-5, till vinst i två raka set, 7-5, 6-1. Komiskt nog lottades just Ebba mot samma Klara Milicevic i första omgången av FS14 som spelades direkt efter finalmatchen i FS12. Även denna gång lyckades Ebba vända på matchen, men denna gång var bedriften än större. Vid 6-7, 5-6 räddade Ebba makalöst sju matchbollar mot sig och vände och vann hela matchen med 6-7, 7-6, 6-1.
Caijsa lyckades ta sig till final i den svåra FS16 klassen som bestod av en mängd toppspelare från hela Sverige. Väl i finalen blev Sveriges bästa 14-åring, Alexandra Viktorovitch, för svår och Caijsa förlorade hedersamt med 4-6, 1-6. Det skall dock noteras att Caijsa hade 40-0 vid ställningen 4-5 i första set, och även i andra set, gamebollar vid fyra tillfällen. Caijsa tog sig sedan enkelt vidare i FS14 klassen, vilket innebär att det blir Jönköping även nästa helg.
Jönköping Open 2014 Melodifestivalen med fam. Carlsson - Jönköping - 2014 Ebba vinnare av FS12 - Jönköping 2014 Caijsa finalist i FS16 - Jönköping 2014


Webdesign av Websoluto.se