2014-02-23 - Tuff men lyckad helg i Skåne

Efter en välbehövlig semester i norska fjällen var det dags för att starta om på nytt igen med hård träning. Ordinarie tennisträning och tyngre fys med fokus denna vecka på mycket benmuskler. Veckan skulle sedan avslutas med ett matchläger i Malmö för både Ebba och Caijsa. Det var inte med stora förhoppningar på bra resultat som tjejerna åkte ner för att deltaga i Fair Play Open by Wilson 2014. De största förväntningarna var på att se hur den förra året ombyggda Fair Play Stadion såg ut, samt se hur duktiga spelarna från Lettland och Danmark var. Både Ebba och Caijsa stötte på både danskt och lettiskt motstånd i sina klasser. Ebba i FS12, Caijsa i FS14 och tillsammans i FD14. Flest matcher fick Ebba spela under helgen. Sju singelmatcher och tre dubbelmatcher. Caijsa kom upp i tre singelmatcher och tre dubbelmatcher. Ebba i par med Caijsa var ytterst nära att skrälla ordentligt i FD14 genom att gå till final, och i finalen mot första seedade paret Carlsten/Berlin vinna första set med 6-4. Det tuffa matchschemat gjorde nog att tjejerna inte orkade hela matchen ut, utan fick ge sig besegrade i supertiebreak med 3-10. I singelturneringarna lyckades Caijsa bäst genom att vinna hela FS14 klassen. Detta efter att ha vunnit finalen mot Sydney Berlin med 4-6, 6-4, 7-5. Ebba slutade tvåa i FS12 klassen efter finalförlust mot fysiskt starka Mille Elsborg från Danmark med 2-6, 2-6. Caijsas vinst belönades med 2 valfria Wilson tennisracketet som valdes ut från tennisshoppen före hemresan.
Caijsa och Sydney Berlin - Fair Play Malmö 2014 Ebba och Mille Elsborg (DK) Fair Play Malmö 2014 Ebba & Caijsa med Sydney Berling & Victoria Carlsten 2014


Webdesign av Websoluto.se