2014-02-14 - Vecka 7 besökte vi OS-byn

Under februarilovet passade hela familjen på att vila från tennis, skola och arbete genom att åka till en gammal OS-by i Norge. 1994 arrangerade Lillehammer vinter OS och i samband med detta gick de alpina fartgrenarna i Kvitfjell. Den lilla byn ligger 8 mil norr om Lillehammer och det tar ungefär 4 timmar att åka dit från gränsen. Vi åkte tillsammans med kusiner och ett par andra familjer som vi är goda vänner med. Samtliga familjer hade egna rum på Gudbrandsgaards hotell som låg mitt i störtloppsbacken. Detta innebar en trixig och utmanande uppförsbacke upp till hotellet sista 15 km i tjock dimma. Första gången hittade vi inte hotellet i dimman utan var halvvägs ner från fjället igen innan vi fick bekräftat att vi hade varit på rätt väg. Väl på plats möttes vi av ett gediget hotell byggt av timmer med generösa ytor att kunna umgås tillsammans på. Hotellet hade även en spa-avdelning med en stor pool, vilket alla barnen uppskattade efter en hel dag i backen. Utsikten var fantastisk men kunde tyvärr endast avnjutas en dag då resterande dagar var molniga eller hade dimma. Vädret var dock gynnsamt för skidåkning trots allt med massor av snö, varierad skidåkning och lagom temperatur. Störtloppsbacken i Kvitfjell måste vara en av Nordens bästa nedfarter som avslutas med en väldigt utmanande brant strax före målgången. Att köra denna nypistade nedfart först av alla en tidig morgon med ett tunt lager av nysnö, måste varit en av de bästa skidåken vi gjort någonsin tillsammans hela familjen. Veckan var fantastiskt trevlig för både vuxna och barn med massor av trevlig skidåkning, bad, spel och god mat och dryck. Kvitfjell kommer med stor sannolik få ett besök av oss i framtiden igen.
Caijsa och Lovisa i Kvitfjell - 2014 Ebba i Kvitfjell - 2014 Camilla Lovisa och Mattias - Kvitfjell 2014 Ebba och Caijsa - Olympiabacken Kvitfjell 2014 Peter i Kvitfjell 2014 Familjen Hedeberg - Kvitfjell 2014 Ebba Lovisa Caijsa Märta Alfred Matte Elmer (2014) Camilla Martin Sara Mattias Marie (2014)


Webdesign av Websoluto.se