2014-02-02 - Caijsa vann dubbelt och Ebba brons

Caijsa ställde upp i kvalet i två olika klasser i Bravida Borås Tennisvecka. Ordinarie klassen FS14 för att träna varierat spel, och FS16 för att förhoppningsvis få ett par matcher i högre tempo än det som bjuds på under en normal träningsvecka. Båda klasserna bjöd på ett högklassigt startfält vilket gjorde att turneringen kändes ganska oviss.
Även om turneringen i Borås var en ren träningsturnering så kändes det redan ett par dagar före huvudtävlingen att Caijsa var på hugget. Spelmässigt har året börjat hyggligt men tyvärr har inte Caijsa fått med sig några riktigt bra resultat. Det var därför inte förvånande att Caijsa radade upp fantastiska insatser match efter match. Det hela slutade med att Caijsa mellan lördag eftermiddag och söndag eftermiddag spelade 7 matcher på 12 timmar mot kvalificerat motstånd. Samtidigt spelades även elitklasserna och Cabaj Awad, Njuki, Eleskovic och Figueroa undrade nog vem tjejen var som spelade non stop på centrecourt och varifrån hon lyckades hämta energin? Det gjorde även den stora publiken som stundtals valde flickklassen istället för elitklassen. Med stumma ben lyckades till slut Caijsa vinna FS16 finalen mot Matilda Lenngren Ystad TK med 6-2, 6-0, och direkt efter även FS14 finalen mot Emma Rosén med 6-0, 6-3. Det hade nog inte spelat någon roll vem man ställt på andra sidan nät denna helg, för Caijsa hade vunnit ändå. Samtidigt som Caijsa spelade i Borås spelade Ebba i Anders Järryd Pokalen FS13 i Lidköping. Ebba skulle under denna turnering träna på att försöka flytta sin motståndare så mycket som möjligt, och försöka ta chansen till att avgöra bollen så fort läge gavs. Det blev en riktig Vilda Western helg med massor av pang pang, så t o m Anders Järryd undrade vem den lilla offensiva tjejen var? Det blev en hel del egna enkla misstag men spelet var trots allt mycket bra med motståndare som såg riktigt förvånade ut. Allt gick jättebra fram till 4-1 i semifinalen mot Alicia Eriksson från Kil TK, sedan tog all kraft och tanke slut och matchen vändes helt. Förlust med 6-7, 4-6 men trots allt en 3:e plats och mycket att glädja sig åt. Nu väntar några dagars träning innan ett välförtjänt februarilov med skidor istället för tennis väntar.
Caijsa vinnare av FS14 och FS16 i Borås 2014 Emma Rosén och Caijsa - Final FS14 Ebba trea i Lidköping 2014


Webdesign av Websoluto.se