2014-01-18 - Caijsa räckte inte till

Formen var på topp och förutsättningarna de allra bästa. Det kändes som om Linköping Knatte Cup anno 2014 var turneringen som Caijsa på allvar skulle försöka hota de bästa 14-åringarna i Sverige. I 1/8 final stötte Caijsa på inne-SM finalisten Hanna Schmidt Axelsson från Malmö TK. Det kändes som David mot Goliat där lilla Caijsa var den förstnämnda. Med bra stöd från sina regionskompisar och ivrigt klappande föräldrar vann Hanna ganska enkelt första set med 6-3. I andra set började Caijsa vänja sig med det högre tempot och fick lite mer höjd och fart i bollarna, vilket plötsligt gjorde matchen helt öppen. Caijsa hade gameboll till 5-4 men såg tyvärr inte att Hannas forehand gick lite för långt. I nästa game vann till slut Hanna på sin 5:e matchboll och hela matchen helt rättvist. Tekniskt gör Caijsa en mycket bra insats, men taktiskt och mentalt finns det mycket mer att hämta. En väldigt nyttig match som kommer att hjälpa Caijsa att ta bättre beslut i framtiden. Vi hoppas att det blir många fler liknande matcher under året eftersom Caijsa inte har möjlighet till liknande motstånd i sin träningsvardag. Bli inte förvånade om det blir omvända siffror nästa gång tjejerna möts.


Webdesign av Websoluto.se