2014-01-05 - Ebba tog medalj i SALK-Open

Trots kraftiga smärtor i sin axel, stukad fot och blåsor på händerna, lyckades Ebba spela till sig en bronsbuckla i världens största juniorturnering. Ebba har haft ett motigt 2013 med stora skadeproblem. Ett tag var det nära att hon var tvungen att lägga racket på hyllan. Spelet har gått upp och ner och uteblivna resultat har gjort det extra motigt både på träning och match. Väl uppe i SALK-Open plockar Ebba fram sin bästa tennis, och visar alla tvivlare att även lillasyster Hennemann blir att räkna med i framtiden. Ebba slutar 3:a i turneringen och blev näst bästa svenska i landets anrikaste och mest prestigefyllda juniorturnering. Tyvärr har Svenska Tennisförbundet som nästan enda nation inför 2014 tagit bort landslag för juniorer 12 år. Hade de inte gjort detta hade Ebba fått representera Sverige i lag EM för flickjuniorer upp till 12 år, precis som storasyster Caijsa gjorde 2 gånger under 2013. Bättre början på tennisåret 2014 kunde inte Ebba få. Kvitto på att hon tagit ytterligare ett steg i sin tennisutveckling och nu kan träna vidare i lugn och ro för att försöka ta nästa steg.
Stukad fot under matchen mot Elli-Roosa Uusitalo - Finland Ebba slutar 3.a i SALK Open 2014


Webdesign av Websoluto.se