2013-11-17 - Många träningsmatcher för tjejerna

Slutet av veckan avslutades med ett intensivt schema av träningsmatcher för Ebba och Caijsa. Ebba spelade i tre klasser på två orter samtidigt för att säkra upp att få tillräckligt med många matcher. Lite egoistiskt tänkt men det var viktigt för Ebba att få många matcher efter alla skadeproblem. Ebba lämnade WO i både 11- och 12 års klassen i Torslanda när hon kommit fram till semifinal för att kunna spela i Vänersborg. I Vänersborg vann Ebba tillsammans med Vanessa Widell-Ersöz sin andra raka dubbelturnering efter finalvinst mot Alva Fröjd/Saga Bergren med 6-1, 6-1. Samarbetet mellan tjejerna blir bara bättre och bättre säger dubbelcoachen Murat Ersöz. I 12-års klassen i singel blev Ebba trea efter förlust i semifinalen mot Saga Berggren med 4-6, 5-7. Caijsa spelade i 12- och 14 års klassen i Torslanda. Victoria Saldh från GLTK blev för svår för Caijsa i 14 års klassen vilket gjorde att Caijsa slutade trea. I 12 års klassen vann Caijsa finalen mot ett år yngre Vilma Karlander med 6-2, 6-1 och säkrade därför vinsten i Baseline Tour, vilket innebär ett presentkort på 1.500 kr i pris att använda till tennisresor. Tjejerna har hela helgen vågat träna på ny teknik i matchsituationer mot motståndare i olika tempon. Det har inte alltid varit det effektivaste för att vinna matcher, men det är absolut nödvändigt för att ta nya steg i sin tennisutveckling. Kommande helg väntar nya träningsmatcher i Ulricehamn för Ebba och Kungsbacka för Caijsa.
Caijsa och Vilma Karlander - 2013 Ebba och Vanessa vinnare i FD12 - 2013 Ebba och Vanessa - 2013


Webdesign av Websoluto.se