2013-10-13 - Intensiv fotbollshelg för F00

På torsdagskvällen spelade Caijsa tillsammans med övriga tjejer i Näsets SK (F00) 8-dels final i Sanktan Cup. De bäst placerade lagen i respektive åldersklass efter höstens seriespel, möts i ett slutspel som avgör vilket lag som är bäst i Göteborg i sin klass. Näsets SK hade en svår bortamatch mot Rommelanda IK i kyla och blåst nordöst om Kungälv. Det blev en en småful tillställning med många heta närkamper precis som det skall vara när det är vinna eller försvinna. Näsets SK kämpade ner motståndarna och vann med 4-3. Kvartsfinalen spelades på söndagsmorgonen mot storfavoriten Eriksberg IK som planenligt tog ledningen med 1-0 inför femtiotalet åskådare på Kviberg Idrottsplats. När domaren blåste av matchen hade Caijsa hunnit med att spela fram Olivia till ett mål och Andrea gjort två egna konstmål vilket innebar en Näsetskräll med 3-2. Nu väntar semifinal nästa helg i Sanktan slutspeletet vilken redan är en stor framgång för tjejerna. Mellan torsdagsmatchen och söndagsmatchen passa hela laget på att åka ner till Höllviken för deltagande i Tjejcupen. Spelare, ledare och supporters bodde på Scandic Triangeln i centrala Malmö, och fick möjligheten att tillsammans heja fram Sverige till segern mot Österrike i samband med den gemensamma middagen. Lördagens cupdeltagande blev även den lyckad med en finalplats efter fem segrar och en oavgjord match. I finalen fanns tyvärr inga krafter kvar vilket gjorde att Höllviken IK kunde besegra våra tjejer med de stora siffrorna 7-1. Helgens facit gav ett silver i Tjejcupen nere i Höllviken, avancemang till semifinal i Sanktan slutspelet och massor av trevlig gemenskap med spelare, ledare och föräldrar. Dessutom extra roligt att Caijsa tog för sig på planen och gör ett fantastiskt bra arbete både offensivt och defensivt. Ebba som aktivt valde att avstå från resan till Höllviken med resten av familjen, till förmån för match med Näsets F01 på hemmaplan fick tråkigt nog WO.
Caijsa 2013 Höllviken Tjejcup - 2013 (F00) Ebba hemma i Götet - WO


Webdesign av Websoluto.se