2013-09-16 - Ebba och Erik tog silver i Dubbelcupen

På söndagen åkte Ebba ner till Helsingborg för att spela mixeddubbel 12 tillsammans med vännen Erik Ravegård från Påvelunds TK. Efter övertygande spel i sin grupp tog sig Ebba och Erik till kvartsfinal. Underläge i tiebreak med 0-3 förvandlades efter strålande spel till 7-4 och en plats i semifinalen. Lämnade Ebba och Erik handikapp till motståndarna i kvartsfinalen så blev det ännu värre i semifinalen. Här gick motståndarna upp till 1-6 och såg ut att gå mot en bekväm seger. Ebba och Erik ville annat och gjorde en makalös vändning till 9-7 efter några otroligt fina bollar. Nu väntade final med gemensam spelarpresentation inför en fullsatt Olympiahall. Kanske tagna av stundens allvar förlorade paret från Göteborg första set ganska lätt. I andra set ser de lite mer bekväma ut och kvitterar till 1-1 efter att båda spelarna servat mycket bra. Tyvärr vill Ebba och Erik för mycket i avgörande set och glömmer tålamodet vilket motståndarna utnyttjar.
Ebba och Erik kommer tvåa i klassen bland 25 startande dubbelpar vilket trots allt är imponerande. Helsingborg Tennisklubb skall ha mycket beröm för en mycket trevligt och välarrangerat tävling.
Erik Ravegård & Ebba Hennemann, Mixed Dubbel - Helsingborg 2013 Helsingborg 2013 2:a placering i Mixed Dubbel - Helsingborg 2013


Webdesign av Websoluto.se