2013-07-28 - Sverige nollade Österrike

Det svenska EM-landslaget var fyllt av revanschlusta efter att ha missat den avgörande play-off matchen med minsta möjliga marginal. Därför bestämde man sig inför matchen mot Österrike att tömma kropparna på allt som finns kvar och verkligen försöka avsluta med flaggan i topp. Sverige körde över Österrike och vann med 3-0 i matcher varav en av singelmatcherna vanns av Caijsa mot Österrikes bästa spelare med 6-2, 6-0. Detta innebär att Sverige slutade på en femteplats i gruppen men ändå på plusstatistik på antal vunna matcher (7-5). Caijsa har sedan förra landslagssamlingen kommit närmare den yttersta toppen i Europa men det saknas ännu en del detaljer för att konkurrera med de allra bästa. Tekniskt och taktiskt är Caijsa minst lika bra, men det är en fysisk omöjlighet att i dagsläget vinna över tjejer som är mellan 3-5 år mer kroppsligt utvecklade. Nu sopar Caijsa för sista gången banan i Tjeckien efter en resa tillsammans med två andra fantastiskt trevliga spelare från Sverige. Sammantaget en lyckad och rolig resa där tjejerna även lärt känna spelare från bl a Österrike och Bosnien & Herzegovina.
Sweden tillsammans med Bosnien & Herzegovina Sweden tillsammans med Österrike Caijsa drar banan i Rakovnik CZ 2013


Webdesign av Websoluto.se